ONNISTUMISET LUOVAT ONNISTUMISTA:

MIKÄ SINUN TYÖSTÄSI TEKEE MERKITYKSELLISEN? MIKÄ SINUA SISÄISESTI MOTIVOI? MITEN JAATTE TYÖYHTEISÖSSÄNNE TYÖNNE ONNISTUMISIA?

MILLAISTEN ASIOIDEN MERKITYSTÄ HALUAISIT / HALUAISITTE TYÖSSÄNNE VAHVISTAA?

Tähytään tulevaan uteliaasti, innostuneesti, luottaen ja itseämme uudistaen.

 
OLLAAN YHTEYDESSÄ.

"Se kasvaa, mihin keskittyy." (POSITIIVINEN PSYKOLOGIA)

MISTÄ SINUN HYVINVOINTISI RAKENTUU?

Tämä vuosi alkaa minun mielessäni sillä ajatuksella, että kuinka tärkeää onkaan, että me voidaan työelämässä ja elämässämme hyvin. Työhyvinvoinnin johtamisen merkitys korostuu juuri nyt. Se, että johtaja itse ja hänen henkilöstönsä voivat hyvin. Vain hyvinvoivina voimme antaa itsestämme parasta.

Tänä vuonna yhteistyökumppaneinani tämän teeman äärellä ovat  Joensuun Lady Line, Fittari, Kuntokeidas ja valtakunnallinen toimija  Hälsa.

Valmennusosiosta löydät hyvinvointivalmennuksen nimellä nyt kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä valmennuksen aihioita, joista voidaan rakentaa yhdessä Sinulle ja teille sopiva.

Käythän tutustumassa.

Kaikki muutkin palvelut ovat toki yhä ulottuvillasi, ja niiden äärellä voimme myös yhdessä syttyä.

Mikä on Sinulle itsellesi ja henkilöstöllesi tärkeintä juuri nyt työhyvinvoinnin ja oman työn tekemisen näkökulmasta?

Ole yhteydessä, autan Sinua ja teitä mielelläni.

MITÄ ON HYVÄ JOHTAMINEN?

Miten sinä punnitset omia johtamistaitojasi? Milloin tiedät johtavasi hyvin? Milloin tiedät, että organisaatiosi kärsii parhaillaan johtamisvajeesta?

Miten toimit näiden äärellä? Mitä teet?

Johtaminen on jatkuvaa reagointia ympäristön signaaleihin. Se on myös samalla ympäristölle suunnan näyttämistä. Se on myös sitä, että saat ihmiset seuraamaan itseäsi vapaaehtoisesti, kuten Pauli Juuti asian kiteytti muutama vuosi takaperin.

Toisaalta johtaminen on myös yhä enemmän palvelvemista ja valmentamista.

Ossi Auralta on juuri valmistunut tutkimus johtamisen johtamisesta. Siinä on todettu, että se, miten johtajaa itseään johdetaan, vaikuttaa ratkaisevasti hänen johtamisaktiivisuuteensa: ”pienikin oman esimiehen aktivoituminen tuottaa aktiivisempaa johtamista.”

Tämä tieto ei sinänsä varmasti aivan uutta ja outoa ole, mutta on hyvä, että asiasta on nyt myös tutkimuksellista näyttöä.

Moni johtaja kipuilee nimittäin sen kanssa, miten häntä itseään johdetaan?

Voitaisiko työhyvinvoinnin johtamisen lisäksi lähteä yhdessä vahvistamaan yhä myös hyvän johtamisen kulttuuria?

Se on mahdollista tietoisesti ja tavoitteellisesti. Hyvä johtaminen on jokaisen organisaation suuri mahdollisuus: saada aikaan yhdessä suuria merkittäviä asioita!

Hyvän johtamiskulttuurin vahvistamiseen tarvitaan mukaan kaikki organisaation johtamistasot yhdessä. Hyvä johtamiskulttuuri on paralleeli-ilmiö. Se toisaalta valuu ylhäältä alaspäin ja parhaimmillaan se vuoropuhelee hyvin ja toimivasti myös vertikaalisella eli kollegiaalisella tasolla.

Tämän tason saavuttaminen on mahdollista. Mutta sen eteen on tietoisesti tehtävä töitä. Tehdään se työ yhdessä!

TYÖHYVINVOINTIASI HALUTAAN TUKEA KOKONAISVALTAISESTI

Haluamme tulevana vuonna panostaa erityisesti Sinun kokonaishyvinvointiisi.

Olemme yhdistämässä voimia Joensuun Lady Linen, Fittarin ja Kuntokeitaan  sekä työhyvinvointiin erikoistuneen yhteistyökumppanini Hälsan kanssa. He pystyvät tuomaan täydennystä omaan osaamiseeni siinä muodossa, joka toivon mukaan auttaa Sinua ja koko henkilöstöänne voimaan entistä paremmin.

Johtamissparraukseni henkisen puolen rinnalle voit valita, mihin hyvinvoinnin osa-alueeseen haluat lisäksi keskittyä vahvemmin ammattilaisen avustuksella: uni, liikunta, ravinto, palautuminen, tai jokin muu sinua pohdituttava teema.

Pyrimme yhdessä järjestämään avun sinulle mahdollisimman helposti.

Valmennusosiosta pääsee suoraa myös näiden yhteistyökumppanieni sivuille.

Saat myös minun välityksellä kokonaistarjouksen, teille, Sinulle räätälöitynä.

Hyvinvointi on kaiken aikaan saamisen edellytys ja perusta. Tehdään vuodesta 2021 hyvinvoinnin kannalta upein tähän astinen vuotemme, yhdessä!

henkilostovalmennukset
metsäpolku
yritysvalmentaja_pohjois_karjala
"Tämä työnohjaus on ollut omien tunteiden, oman itsetuntemuksen ja erilaisten näkökulmien avaamista. Työryhmässämme on avoimuus kasvanut valtavasti."