HALUATKO KOKEILLA KANSSASI SPARRAUSYHTEISTYÖTÄ?

Onko sinulla työssäsi riittävästi aikaa ajatella?
 Haluaisitko tutustua paremmin ja perusteellisemmin omiin työelämän vahvuuksiisi ja mahdollisiin kehittämiskohtiisi?Johtajana ja asiantuntijana itsentuntemus on hyvin keskeinen työkalu ja sisäinen potentiaali, jonka avulla voit auttaa paremmin ensin itseäsi ja sitten myös muita.
Henkilökohtainen sparraushetki kanssani voisi olla avuksesi. Peilivalmennuksella  tai Firstbeatilla saamme Sinulle tarkennettua tietoa tavastastasi toimia.
 
”Se, minkä tiedostat, siihen voit vaikuttaa.”
AUTAN SINUA 15 VUODEN KOKEMUKSELLA JA ASIAKASLÄHTÖISELLÄ TYÖTAVALLA.  Olethan yhteydessä!
 
 

asiakaspalaute huhtikuulta 2021: ALOITIMME YHTEISTYÖTÄ UUDEN TYÖRYHMÄN KANSSA. eNSIMMÄISEN KERRAN LOPUKSI KYSYIN FIILIKSIÄ.

aSIAKKAANI SANOI HÄMMÄSTYSTÄ ÄÄNESSÄÄN: "OLET SINÄ ASIANTUNTIJA. oLEN OLLUT TYÖNOHJAUKSISSA ENNENKIN. MUTTA TÄMÄ ALOITUS OLI AIVAN ERILAINEN KUIN NE MUUT."
vASTASIN: "kIITOS PALJON" (NAURAEN) JA JATKOIN: "OLENHAN MINÄ TÄTÄ 15 VUOTTA HARJOITELLUT. kAIT TÄSSÄ ON KOVAPÄISEMMÄNKIN TÄYTYNYT JOTAIN OPPIA."

nAUROIMME yhdessä LOPULTA KAIKKI. 🙂

TYÖHYVINVOINNIN TOP 5 ITSELLÄSI?

Mistä sinä ammennat työhösi voimaa ja energiaa? Millä tavoin huolehdit, että palaudut riittävästi ja että työsi tavoitteet ovat realistiset ja energisoivat?

Kaikista koronarajoituksista huolimatta voin autta Sinua tämän teeman äärellä. Myös etäyhteyksillä yhteistyö onnistuu.

Tärkeintä on, että varaat itsellesi aikaa, jolloin Sinulla on mahdollisuutta tiedostaa hyvinvointisi kannalta keskeiset tekijät sekä mitä olet niiden eteen valmis tekemään?

Työkumppaneinani tämän teeman äärellä ovat  Joensuun Lady Line, Fittari, Kuntokeidas ja Hälsa Oy.

Ollaan yhteydessä!

 

 

"kIRKAS SUUNTA JA IHMISTEN VOIMA"

Näinhän Matti Alahuhta kiteyttää johtamisen omassa upeassa kirjassaan. Hän antaa hyvän peilin niin strategiatyöhön kuin yleisemmin ihmisten johtamiseen ja johtamisen kehittämiseen.

Huomaan olevani taas aivan innoissaan hänen ajatuksistaan.

Miten sinä punnitset omia johtamistaitojasi? Milloin tiedät johtavasi hyvin? Milloin tiedät, että organisaatiosi kärsii parhaillaan johtamisvajeesta? Miten toimit näiden äärellä? Mitä teet?

Johtaminen on jatkuvaa reagointia ympäristön signaaleihin. Se on myös samalla ympäristölle suunnan näyttämistä. Se on myös sitä, että saat ihmiset seuraamaan itseäsi vapaaehtoisesti, kuten Pauli Juuti on asian viisaasti kiteyttänyt.

Toisaalta johtaminen on myös yhä enemmän palvelvemista ja valmentamista.

Ossi Auralta valmistui alkuvuonna tutkimus johtamisen johtamisesta. Siinä on todettu, että se, miten johtajaa itseään johdetaan, vaikuttaa ratkaisevasti hänen johtamisaktiivisuuteensa: ”pienikin oman esimiehen aktivoituminen tuottaa aktiivisempaa johtamista.”

Moni johtaja kipuilee senkin kanssa, miten häntä itseään johdetaan? Moni on myös kiitollinen siitä, että tulee hyvin johdetuksi. 🙂

Hyvän johtamiskulttuurin vahvistamiseen tarvitaan mukaan kaikki organisaation johtamistasot yhdessä. Hyvä johtamiskulttuuri on paralleeli-ilmiö. Se toisaalta valuu ylhäältä alaspäin ja parhaimmillaan se vuoropuhelee hyvin ja toimivasti myös vertikaalisella eli kollegiaalisella tasolla.

Tämän tason saavuttaminen on mahdollista. Mutta sen eteen on tietoisesti tehtävä töitä. Tehdään se työ yhdessä!

tUNTEET OVAT SUURI MAHDOLLISUUS

Omien tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen, omien tunteiden äärelle tietoinen pysähtyminen on todella tärkeä taito niin esimiestyössä kuin yhteistyössä kaikilla tasoilla.

Oman mielen ja organisaation tunneilmastoon voi vaikutta ratkaisevasti itse. Negatiiviset tunteet laimenevat, kun ne tunnistaa. Positiiviset tunteet vahvistuvat, kun niitä tunnistaa.

Kiinnostaako sinua tunteet? Haluaisitko, että sinulla olisi enemmän aikaa pysöhtyä niiden äärelle?

Tunnetyön vahvistaminen itsessään on jo hyvä syy varata sparrausaika itselleen. Tunteiden kanssa tasapainossa oleminen on merkittävä työhyvinvoinnin ja energian lähde.

Kannattaa panostaa omiin ja koko henkilöstön tunnetaitoihin. 

Tämön teeman äärelle voidaan rakentaa teille myös innostava valmennus. Voisiko tämä olla yksi teidän työnne laadun kohta tai jopa strateginen painopiste, jolla saisitte myös työnne tuloksia paremmiksi?

henkilostovalmennukset
metsäpolku
yritysvalmentaja_pohjois_karjala
"Tämä työnohjaus on ollut omien tunteiden, oman itsetuntemuksen ja erilaisten näkökulmien avaamista. Työryhmässämme on avoimuus kasvanut valtavasti."