Johdon valmennukset

Kyseessä on työskentely, jonka tavoitteena on itsensä johtamisen, vuorovaikutuksen ja muiden johtamisen vahvistaminen.

Valmennus voi olla joko henkilökohtainen tai ryhmävalmennus.

Tavoitteet luodaan yhdessä ja niiden suuntaan työskennellään. Suositeltava minimimäärä on viisi kertaa, mutta mitä tuloksellisempaa työskentelyä halutaan, niin sitä tärkeämpää on luoda yhteistyöstämme pitkäkestoinen prosessi, jota arvioidaan säännöllisesti.

Apunamme on Peili-käyttäytymisprofiili, jonka avulla avaamme ihmisten erilaisuutta, henkilökohtaisia vahvuuksia ja  vahvistamme vuorovaikutustaitoja .

Mahdollisuus on toteuttaa johdon valmennus myös ns. Peili-valmennuksena. Tällöin työskentelymme perustuu Integro Oy:n kanssa yhteistyössä työstämäämme Peili-käyttäytymisprofiiliin, joka avaa ja syventää ymmärrystä erilaisten ihmisten käyttäytymisen tuomista mahdollisuuksista ja vahvuuksista. Sen lisäksi työkalun avulla voidaan avata kohtaamistakykyä sekä luottamuksen rakentamisen rakennetta henkilökohtaisella tasolla. Ryhmäprosessissa voimme työstää myös ryhmäpeiliä.

Johdon valmennus on ainutlaatuinen työväline johtamisen tarkasteluun sopivalla tavalla kriittisesti ja uudistavasti. Oman työn kehittäminen erityisesti johtamistyössä on välttämätöntä, jotta voi toimia johtajana ja esimiehenä uskottavasti ja menestyksellä.

Olethan yhteydessä! Räätälöidään tarpeisiisi / tarpeisiinne oman näköisenne, laadukas ja energisoiva prosessi.

Kommentointi on suljettu.