Osaamisen ja voimavarojen johtamiseen painopistettä enemmän

Keskustelut resursseista jatkuvat. Olen kohta kahdeksan vuotta työnohjannut erityisesti sote-alalla, mutta myös muilla julkisen sektorin palvelualoilla. Resurssit on aina koettu niukkoina. Mutta nyt keskustelu resursseista on monestakin syystä hyvin ajankohtaista.

Resussien vain yksi näkökulma on työtä tekevien ihmisten lukumäärä.  Johtamisen näkökulmasta tarkasteltuna näen jakuvasti myös johtamisvajetta resurssien ja voimavarojen johtamisen alueella. Osataanko voimavaroja ja osaamista johtaa riittävästi? Johdetaanko niitä riittävästi? Tapaan työssäni nimittäin jatkuvasti työntekijöitä, jotka pystyisivät enempään ja parempaan. Pitäisikö tälle tehdä jotain?

Alisuoriutumisella on kohtalokkaat vaikutukset asenteisiin ja asenteilla taas kohtalokkaat vaikutukset työsuoritukseen sekä työilmapiiriin.

Johtamisen eräs keskeinen kysymys onkin, kuinka tunnistaa työryhmän kaikki ne voimavarat, joita siellä työskentelevillä ihmisillä on ja kuinka saadaan ne maksimaaliseen hyötykäyttöön? Itse esimiehenä käyttäisin juuri nykyisessä toimintaympäristössä tämän asian ratkaisemiseen työssäni paljon aikaa ja energiaa.

Tämä kysymys on myös sellainen, jota johdon työnohjauksessa voidaan avata. Hakea siihen parhaita mahdollisia työkaluja. Vahvistua ja rohkaistua ongelmien sijaan tarkastelemaankin voimavaroja ja niitä henkisiä, sosiaalisia ja ammatillisia resursseja, joita voitaisi hyödyntää omassa työryhmässä nykyistä huomattavasti enemmän.

Hyvää voimavaramatkaa Sinulle esimies oman työryhmäsi kanssa. Ole tarvittaessa yhteydessä, mikäli koet tarvitsevasi tähän rohkaisua ja vahvistusta. Kuljetaan sitten jonkin matkaa yhdessä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.