MUUTOKSESSA OTETTAVA ROHKEASTI ASKEL SIVULLE

Terveiset mustikkametsästä. Tänä vuonna mustikassa käyminen on erilaista kuin aiemmin. Nyt ajoitan sen vauvan syöttöväleihin ja uniaikaan. Se tarkoittaa, että haen pieniä eriä kerralla, useammin kuin ennen.

En myöskään voi oikein etsiä uusia mustikkapaikkoja, joten olen kerännyt mustikoita ”tutuilla metsämailla.” Eilinen oivallukseni liittyi siihen, että tutuimmista paikoista alkoivat mustikat hävitä. Sisäinen ongelmanratkaisukykyni heräsi eloon. Päätin ottaa reilusti askeleen sivulle ja käydä katsomassa, mitä sieltä löytyy, uusilta alueilta. Sieltä löytyi tähänastisen mustikkasaaliini mehevimmät ja isoimmat mustikat!

Eikö näin ole myös elämässä. Tulee taitekohtia, jolloin ei voi jatkaa kulkuaan vain samaa tietä, sitä tuttua ja turvallista. On rohkeasti oltava valmis katselemaan uusia vaihtoehtoja ja se usein tarkoittaa jotain nykyisestä parempaa.

Myös uusi elämäntilanne aktivoi tekemään asioita uudella tavalla. Jopa pakottaakin. Ja ainakin itse olen saanut kokea, että ennen niin äärettömän merkitykselliset asiat ovat muuttuneet merkityksettömiksi. Pieni lapsi on täyttänyt koko tilan.

Ja tunnistan jo nyt, että tämä uusi vaihe antaa minulle myös tuleviin työpäiviin ja työvuosiin uutta syvyyttä ja katsantokantaa.  Toivottavasti siitä tulevat hyötymään myös ne ihmiset, joita saan tulevaisuudessa kohdata.  Myös Sinä matkakumppanini.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.