Mikä on Sinulle työssäsi merkityksellistä?

Merkityksellisyys työelämässä on noussut viime aikoina paljon esille. Se liitetään niin työmotivaatioon, johtamiseen kuin aikaan saamisen tunteeseenkin.

Mikä Sinulle on työssäsi merkityksellistä? Minkä eteen olet valmis tekemään parhaasi ja minkä asian äärellä olet valmis ponnistelemaan siten, että löydät toisaalta omat rajasi ja toisaalta myös uudistumiskohtasi?

Johtaja, onko ihmisten johtaminen Sinulle merkityksellistä? Motivoiko se sinua niin, että johdat intohimolla ja sydämellä? Oletko valmis tekemään työelämän mittasuhteissa ”kaikkesi”, että johtamasi ihmiset voivat hyvin ja voivat tavoitella parastaan? Oletko johtamistyössäsi vapaaehtoisesti, tekemässä merkityksellisiä asioita joukkueesi kanssa yhdessä?

Näitä kysymyksiä kannattaa aina aika ajoin, ja jopa aika useinkin pohdiskella. Ne ovat myös hyviä kysymyksiä oman johtamistyön sekä johtamisyhteistyön kehittämiseksi. Mekin yhdessä voimme kehittää merkityksellisiä työelämän näkökulmia.

Aiheesta on vastikään suomennettu myös mielenkiintoinen Emily Estafi Smithin kirja nimeltään ”Merkityksellisyyden voima.” Suosittelen.

Samalla toivotan teille kaikille merkityksellistä vuotta 2019! Ja kiitän tämän vuoden merkityksellisestä yhteistyöstä teitä arvoisat asiakkaani ja yhteistyökumppanini. On ollut ilo kohdata ja jakaa.

Ollaan yhteydessä ja tehdään yhä yhdessä merkityksellisiä asioita, uudistutaan yhdessä!

Hyvää uutta vuotta.

yt, Kati

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.