Lähijohtamisen merkitys työyhteisöjen rinnalla kulkijan näkökulmana

Saamme nyt seurata mediassa käytävää keskustelua kuntaliitoksista aivan niin paljon kuin intoa riittää. Kunnat kamppailevat säästökuurien kanssa. Pitäisi säästää. Henkilöstömenot ovat suurin menoerä ja sote-palvelut myös suurin taloudellinen satsaus kunnissa. Kuinka selvitään?

Kun asiakasmäärät kasvavat, eikä rahaa tule lisää, on vaikea priorisoida säästökohteita. Mistä voi säästää, mistä ei? Voiko asenteista säästää? Voiko laadusta säästää? Voiko palveluja rajallistaa? Voiko johtamisesta säästää?

Lähiesimiehen panos korostuu nyt, kun organisaatioissa eletään muutosten kourissa. Jotta lähiesimiestyö voi olla resurssien näkökulmasta riittävän toimivaa, ei yhdellä lähiesimiehellä voi olla johdettavana liian monta yksikköä samanaikaisesti. On vaarallista ajatella, että riittää, kun organisaatiossa on ylempi esimies ja annetaan hänelle myös lähiesimiehen tehtävät. Se ei toimi.

Mitä siitä seuraa, jos lähiesimiestyö ei ole riittävää? Työryhmät eivät ensinnäkään sitoudu muutoksiin. Heillä ei ole riittävästi ymmärrystä muutosten tarpeellisuudesta, jolloin parasta on jatkaa toimintaa samoilla tavoilla kuin ennen. Myöskään lähiesimies ei ehdi kulkea työryhmän rinnalla niin paljoa, että systemaattinen muutosten käsittely olisi mahdollista. Työrauha? Mitä sille tapahtuu? Se on mennyttä, mikäli lähijohtamisen korvaa työryhmän epävirallinen johtajuus eli vahvat mielipidevaikuttajat. Myöskin keskustelu laadusta, työn kehittämisestä, asenteista, jää pois. Kenen johdolla sitä käydään, jos kaikki keskittyvät tekemään omaa asiakastyön perustyötään omasta työvuorostaan käsin? Vaarana on myös se, että ymmärrys palvelun kokonaisuudesta ja kokonaisprosessista katoaa.

Lähiesimiehen tehtävänä on tunnistaa kokonaisuuden kannalta keskeiset asiat, viedä niitä yhdessä työryhmien kanssa eteenpäin ja mahdollistaa palvelun laadun näkökulmasta keskeisten aineellisten ja henkisten resurssien turvaaminen.

Onko vaarana, että mikäli lähiesimiestyön merkitys kadotetaan, kadotetaan myös työturvallisuus ja keskeiset työn kehittämisen mahdollisuudet?

Kun säästöjä etsitään, mieluummin leikattavaa kannattaa miettiä hallintoja yhdistämällä, ei lähiesimiestyöstä nipistämällä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.