Kuinka hyvä työilmapiiri saadaan palautettua ja ylläpidettyä?

Olen työssäni usein otsakkeessa oleva kysymyksen äärellä. Usein minuun otetaan yhteyttä siinä vaiheessa, kun ns. omat keinot on käytetty. Usein myös työnohjaukselta toivotaan ns. ihmeparantumista, mikä ei tietenkään ole mahdollista. Mitä pidempään ovat ongelmat kestäneet, sitä prosessinomaisemmin on ongelmia lähdettävä korjaamaan.Pala palalta, vaihe vaiheelta tapahtuu työryhmän tervehtyminen.

Mitä voi tehdä?

1. Panostaa esimiestyöhön. Tärkeä kysymys on se, onko kaikki esimiestyöllä mahdollinen tehty? Onko työryhmän pelisäännöt riittävän selkeät? Onko johtajuus sillä henkilöllä, kenelle se virallisesti kuuluu?

2. Panostaa hyviin asioihin. Kumpi on tehokkaampi keino ratkoa ongelmia pysyvästi: ottaa esille aina uusi ja uusi ongelma vai vahvistaa sitä hyvää, mitä työryhmässä on?

3. Kannustaa ja palkita työryhmän onnistujia. Se synnyttää ehkä aluksi kateutta, mutta pitkällä tähtäimellä se myös auttaa työryhmää ymmärtämään yhteistä päämäärää konkreettisemmin. Kehukaa siis toisianne. Kehu ei ole keltään pois. Kehu vahvistaa kyseisen henkilön hyvää osaamista.

4. Ylläpitää avointa keskustelukulttuuria. Olen joskus kuullut määritelmän hyvästä työyhteisöstä, että ”hyvä työryhmä on keskusteleva työryhmä.”

5. Puhaltaa yhteen hiileen. Hyvässä työryhmässä on vain yksi joukkue, ja sen nimi on ”me”. Miten teidän työryhmässä joukkuiden määrä? Onko niitä liikaa vai ovatko kaikki samalla puolella? Yhteen hiileen puhaltaminen näkyy siinä, että työryhmässä jokainen työryhmän jäsen tekee parhaansa eli kantaa vastuunsa. Vastuullisuus on koko työryhmän yhteinen asenne.

Näillä viidellä asialla pääsee jo pitkälle. Terveessä työryhmässä panostetaan hyviin asioihin ja ollaan suhteessa toisiinsa tasavertaisia sekä hyödynnetään toinen toistensa omaamista maksimaalisesti. Siitä syntyy työn ilon perusta.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.