Johtajuuden rinnalla, yrittäjänä, elinikäisenä oppijana, elämän kulkijana…

Kaunis ja virkistävä kesäloma olkoonkin meille kaunis muisto, josta me itse kukin saamme ammentaa voimaa kaikkeen, mitä tuleva syksy ja vuosi tuovatkin tullessaan.

Loma antaa juuri sopivaa ja tärkeää etäisyyttä omaan työhön sekä omaan työtapaan. Itse koen, että on hienoa aloittaa 8. yrittäjävuosi taas syvemmin johtajuuden näkökulmasta, johtajuuden teemojen äärellä.  Johtoryhmät ja esimiesten kehittämispäivät motivoivat ja ovat tärkeitä foorumeita.  Niihin on tärkeää panostaa.

Myös yrittäjien yhteiset tilaisuudet, joissa saa tavata kollegoitaan ja joissa kollegat pääsevät jakamaan yrittämisen kokemuksiaan, houkuttavat. Tällaisissa tilaisuuksissa voisi olla enemmän myös työnohjauksellisia elementtejä: peilaavia kokemuksia, rinnalla kulkevaa otetta, osallistavaa työskentelyä. Yrittäminen ammattina on upea, vaikkakin osaltansa haastava ammatti. Yrittäjänä emme saa samoja loma-ym. etuuksia, mitä palkansaajana saa, mutta yrittämisessä on se vapaus ja oman toiminnan kehittämisen mahdollisuus, itsensä johtamisen mahdollisuus, jota ei voi muussa ammatissa samalla tavalla kokea. Yrittämisen hyvistä puolista ei puhuta koskaan liikaa.

Haluankin rohkaista Sinua, joka pohdit omaa tulevaisuuttasi työntekijänä tai esimiehenä, että yrittäjäksi ryhtyminen ei ole myöskään huono vaihtoehto. Laadukkaita palveluvaihtoehtoja tullaan tulevaisuudessa tarvitsemaan yhä enemmän: julkinen sektori tarvitsee yhä enemmän rinnalleen yksityistä ja kolmatta sektoria, jotta asiakkaiden tarpeisiin pystytään vastaamaan.

Tehdään yhteistyötä ennakkoluulottomasti, olimmepa työntekijän tai yrittäjän asemassa. Opitaan yhä lisää toinen toisiltamme. Eletään yhä, oppiaksemme uutta… Eletään, koska elämä on niin ainutlaatuisen upea kokemus!

Hyvää alkavaa syyskautta kaikille teille kanssani!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.