Esimiehen itsetuntemuksen merkitys

Johtamistyöhön hakeudutaan, mutta osittain myös vielä ajaudutaan. Ei ole siis itsestään selvää, että tehtävässä olevalla on riittävät itsetuntemus-ja vuorovaikutustaidot. Ne ovat kuitenkin nykyisen ihmisten johtamisen ja muutosmyllerryksissä  johtamisen keskeisiä taitoja.

Mitä seuraa, mikäli johdolta puuttuu riittävä itsetuntemus? Johdon ja työryhmän välinen kommunikaatio ei toimi. Ei löydy riittävää kohtaamiskykyä eli joustavuutta, joka mahdollistaisi toisen osapuolen ymmärtämisen. Mikäli alainen, työntekijä ei tule kuulluksi eikä ymmärretyksi, siitä tule hyvin helposti arvostuskysymys. ”Minua ei arvosteta.” Työmotivaation ja parhaan mahdollisen työpanoksen antamisen näkökulmasta arvostus ja siihen johtava kuulluksi tulemisen tunne ovat aivan keskeisessä roolissa.

Jokaisella työntekijällä on halu ja tarve vaikuttaa omaan työhönsä. Sen tunteen aikaansaaminen edellyttää johdon ja työntekijän välisen vuorovaikutuskanavan toimimista.

Esimiestyö on vastuullista ja vaativaa työtä. Se on myös hyvin yksinäistä työtä. Kuka on Sinun rehellinen peili? Onhan sinulla riittävästi aikaa ja tilaa arvioida ja suunnitella omaa työtäsi? Siitä alkaa matka kohti itsetuntemusta, matka kohti omien toimintatapojen ja omien luontaisen reaktioiden tuntemista ja tunnistamista.

Miten toimit stressaantuneena? Tunnistatko sen? Mikäli itse et tunnista, työryhmäsi sen kyllä tunnistaa. Mitä seuraa, mikäli olet sokea omille stressireaktioillesi? Pahimmillaan siitä tulee keskeinen johtajuutesi uskottavuuteen vaikuttava tekijä.

Minulla on tarjota Sinulle kaksi erilaista peiliä: joko johdon ja esimiestyön työnohjauksen peili tai itsetuntemusta lisäävän Peili-käyttäytymis- ja vuorovaikutustyökalun avaama peili. Kerron niistä molemmista mielelläni lisää. Olethan yhteydessä!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.