Asenteen merkitys

”Elämme ennakoimattomasti muuttuvassa yhteiskunnassa, jossa tarvitaan myös uudenlaista johtamista.” Näin Tampereen yliopiston hallintotieteen professori Risto Harisalo kiteyttää nyky-yhteiskunnan sekä johtamisen haastetta.

Omassa työssäni keskeisenä haasteena näen tällä hetkellä asenteen. Kuinka tärkeää onkaan se, että työyhteisöissä sekä johtamisessa löydetään myönteinen, arvostava asenne niin toinen toisiaan kuin tulevaisuuttakin kohtaan. Sen voisi kiteyttää: minä OK- sinä OK.

Kyseinen asenne on ainoa, jonka avulla voidaan tehdä yhteistyötä sekä kohdata rakentavasti tulevaisuus ja tulevaisuuden haasteet.

Olemme samassa venessä. Nyt jos koskaan kukaan ei selviä yksin. Tarvitaan vahvaa yhteistyön ilmapiiriä sekä tietoista rakentavan asenteen muodostamista tulevaisuutta kohtaan.

Tulevaisuutta ei rakenneta synkistelemällä, vaan hyvällä, myönteisellä asenteella. Manka, työhyvinvoinnin professori, käyttää nyky-yhteiskunnan johtamisen avaimena optimismin ja positiivisten tunteiden johtamista.

Kyse sekä oikeassa asenteessa että positiivisissa tunteissa on samoista työkaluista: että kykenemme näkemään toisemme ja tulevaisuutemme arvostuksen ja voimavarojen näkökulmasta. Ja että kykenemme jakamaan toisillemme kiitosta, kehuja ja kannustusta.

Hyvän työilmapiirin rakentamisen keskiössä on kyky havaita ne asiat, jotka työyhteisössä, työkaverissa on hyvää. Aina voi löytää ongelmia ja epäkohtia, mutta kuitenkin henkisesti palkitsevampaa on oppia havaitsemaan hyvät asiat. Sitä taitoa kannattaa tietoisesti opetella ja ruokkia itsessään. Se palkitsee.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.